Οφέλη για την υγεία

  • Το κουμκουάτ είναι πηγή βιταμινών Α και C. Η βιταμίνη C βοηθάει στην επούλωση πληγών, στην υγεία του συνδετικού ιστού και στην απορρόφηση των ελεύθερων ριζών.
  • Τα κουμκουάτ έχουν ισοδύναμη θερμιδική αξία με εκείνη των σταφυλιών. Τα 100 γρ. φρέσκα κουμκουάτ παρέχουν μόνο 71 θερμίδες.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα του κουμκουάτ σε φυτικές ίνες το καθιστούν ευεργετικό για τον έλεγχο της όρεξης και τον διαρκή κορεσμό. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστές για τη μείωση της υψηλής χοληστερόλης.
  • Τα κουμκουάτ προσδίδουν ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών.
  • Το κουμκουάτ είναι καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που λειτουργούν ως συμπαράγοντες για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών.
  • Είναι μέτρια πηγή μετάλλων, όπως ασβέστιο, χαλκός, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρος, σελήνιο και ψευδάργυρος. Το ασβέστιο είναι το κυριότερο στοιχείο που απαιτείται για το σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Ο χαλκός απαιτείται για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ο σίδηρος απαιτείται για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και για την κυτταρική οξείδωση.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία του Κουμ κουάτ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας